Android SDK doesn't work, any way to debug?

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Android SDK doesn't work, any way to debug?

r00dY
Hi guys,

I've implemented aerogear push in Titanium app, iOS native app, so far so good. Now need to integrate AG into Android and I'm struggling.

Steps I've done:
1. Set up project and app in Firebase console.
2. (tested push notifications by native Firebase SDK - they worked).
3. I add to gradle following stuff:

compile 'com.google.firebase:firebase-messaging:9.8.0'
compile 'org.jboss.aerogear:aerogear-android-push:4.1.0'

and use google-services plugin, version 3

4. I create Aerogear Android variant, set up Google API key (tried legacy and new) and project ID from Firebase console (the ones that worked in a native way).
5. I register for pushes using AG SDK and registration is OK (see new device in admin panel).
6. I set up DEFAULT_MESSAGE_HANDLER_KEY variable.
7. I create message handler.
8. I send test push via "Send notification to this app" form. I set up text, the rest of fields is left to "All".
9. I get callback that push notification is successfully sent.
10. Nothing happens on my device (tried Android 5, 6 and 7).

I was quite frustrated so I downloaded example project HelloPush https://github.com/aerogear/aerogear-android-cookbook/tree/master/HelloPush, created for it new app in Firebase console and set up all configuration data from my AeroGear panel. Same thing happens.

Any idea what may be the reason or do you have any methods for more detailed debugging like:
1. Debugging of internals in Aerogear SDK, some verbose logging etc.
2. Debugging what's going on between Aerogear and Firebase while sending push? Because I'm not sure if it's SDK fault or a fault of communication between Aerogear and Firebase.

I can't wait for your answers, best!
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Aerogear-users] Android SDK doesn't work, any way to debug?

Daniel Passos
Hi

What version of UPS are you using?

On Wed, Jan 11, 2017 at 8:15 AM, r00dY <[hidden email]> wrote:
Hi guys,

I've implemented aerogear push in Titanium app, iOS native app, so far so
good. Now need to integrate AG into Android and I'm struggling.

Steps I've done:
1. Set up project and app in Firebase console.
2. (tested push notifications by native Firebase SDK - they worked).
3. I add to gradle following stuff:

compile 'com.google.firebase:firebase-messaging:9.8.0'
compile 'org.jboss.aerogear:aerogear-android-push:4.1.0'

and use google-services plugin, version 3

4. I create Aerogear Android variant, set up Google API key (tried legacy
and new) and project ID from Firebase console (the ones that worked in a
native way).
5. I register for pushes using AG SDK and registration is OK (see new device
in admin panel).
6. I set up DEFAULT_MESSAGE_HANDLER_KEY variable.
7. I create message handler.
8. I send test push via "Send notification to this app" form. I set up text,
the rest of fields is left to "All".
9. I get callback that push notification is successfully sent.
10. Nothing happens on my device (tried Android 5, 6 and 7).

I was quite frustrated so I downloaded example project HelloPush
https://github.com/aerogear/aerogear-android-cookbook/tree/master/HelloPush,
created for it new app in Firebase console and set up all configuration data
from my AeroGear panel. Same thing happens.

Any idea what may be the reason or do you have any methods for more detailed
debugging like:
1. Debugging of internals in Aerogear SDK, some verbose logging etc.
2. Debugging what's going on between Aerogear and Firebase while sending
push? Because I'm not sure if it's SDK fault or a fault of communication
between Aerogear and Firebase.

I can't wait for your answers, best!




--
View this message in context: http://aerogear-users.1116366.n5.nabble.com/Android-SDK-doesn-t-work-any-way-to-debug-tp1007.html
Sent from the aerogear-users mailing list archive at Nabble.com.
_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users



--
-- Passos

_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Aerogear-users] Android SDK doesn't work, any way to debug?

Summers Pittman
Are you including the Google Services json file?

On Wed, Jan 18, 2017 at 4:15 PM, Daniel Passos <[hidden email]> wrote:
Hi

What version of UPS are you using?

On Wed, Jan 11, 2017 at 8:15 AM, r00dY <[hidden email]> wrote:
Hi guys,

I've implemented aerogear push in Titanium app, iOS native app, so far so
good. Now need to integrate AG into Android and I'm struggling.

Steps I've done:
1. Set up project and app in Firebase console.
2. (tested push notifications by native Firebase SDK - they worked).
3. I add to gradle following stuff:

compile 'com.google.firebase:firebase-messaging:9.8.0'
compile 'org.jboss.aerogear:aerogear-android-push:4.1.0'

and use google-services plugin, version 3

4. I create Aerogear Android variant, set up Google API key (tried legacy
and new) and project ID from Firebase console (the ones that worked in a
native way).
5. I register for pushes using AG SDK and registration is OK (see new device
in admin panel).
6. I set up DEFAULT_MESSAGE_HANDLER_KEY variable.
7. I create message handler.
8. I send test push via "Send notification to this app" form. I set up text,
the rest of fields is left to "All".
9. I get callback that push notification is successfully sent.
10. Nothing happens on my device (tried Android 5, 6 and 7).

I was quite frustrated so I downloaded example project HelloPush
https://github.com/aerogear/aerogear-android-cookbook/tree/master/HelloPush,
created for it new app in Firebase console and set up all configuration data
from my AeroGear panel. Same thing happens.

Any idea what may be the reason or do you have any methods for more detailed
debugging like:
1. Debugging of internals in Aerogear SDK, some verbose logging etc.
2. Debugging what's going on between Aerogear and Firebase while sending
push? Because I'm not sure if it's SDK fault or a fault of communication
between Aerogear and Firebase.

I can't wait for your answers, best!




--
View this message in context: http://aerogear-users.1116366.n5.nabble.com/Android-SDK-doesn-t-work-any-way-to-debug-tp1007.html
Sent from the aerogear-users mailing list archive at Nabble.com.
_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users



--
-- Passos

_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users



_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Aerogear-users] Android SDK doesn't work, any way to debug?

Erik Jan de Wit
For Titanium we have a plugin as well:
and https://github.com/feedhenry-templates/pushstarter-titanium-app is an app that uses these plugins, maybe this helps



On Wed, Jan 18, 2017 at 11:53 PM, Summers Pittman <[hidden email]> wrote:
Are you including the Google Services json file?

On Wed, Jan 18, 2017 at 4:15 PM, Daniel Passos <[hidden email]> wrote:
Hi

What version of UPS are you using?

On Wed, Jan 11, 2017 at 8:15 AM, r00dY <[hidden email]> wrote:
Hi guys,

I've implemented aerogear push in Titanium app, iOS native app, so far so
good. Now need to integrate AG into Android and I'm struggling.

Steps I've done:
1. Set up project and app in Firebase console.
2. (tested push notifications by native Firebase SDK - they worked).
3. I add to gradle following stuff:

compile 'com.google.firebase:firebase-messaging:9.8.0'
compile 'org.jboss.aerogear:aerogear-android-push:4.1.0'

and use google-services plugin, version 3

4. I create Aerogear Android variant, set up Google API key (tried legacy
and new) and project ID from Firebase console (the ones that worked in a
native way).
5. I register for pushes using AG SDK and registration is OK (see new device
in admin panel).
6. I set up DEFAULT_MESSAGE_HANDLER_KEY variable.
7. I create message handler.
8. I send test push via "Send notification to this app" form. I set up text,
the rest of fields is left to "All".
9. I get callback that push notification is successfully sent.
10. Nothing happens on my device (tried Android 5, 6 and 7).

I was quite frustrated so I downloaded example project HelloPush
https://github.com/aerogear/aerogear-android-cookbook/tree/master/HelloPush,
created for it new app in Firebase console and set up all configuration data
from my AeroGear panel. Same thing happens.

Any idea what may be the reason or do you have any methods for more detailed
debugging like:
1. Debugging of internals in Aerogear SDK, some verbose logging etc.
2. Debugging what's going on between Aerogear and Firebase while sending
push? Because I'm not sure if it's SDK fault or a fault of communication
between Aerogear and Firebase.

I can't wait for your answers, best!




--
View this message in context: http://aerogear-users.1116366.n5.nabble.com/Android-SDK-doesn-t-work-any-way-to-debug-tp1007.html
Sent from the aerogear-users mailing list archive at Nabble.com.
_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users



--
-- Passos

_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users



_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users




--
Cheers,
       Erik Jan

_______________________________________________
Aerogear-users mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/aerogear-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Aerogear-users] Android SDK doesn't work, any way to debug?

r00dY
In reply to this post by Daniel Passos
Hi Daniel thanks for your response. We're currently using 1.1.0 version.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Aerogear-users] Android SDK doesn't work, any way to debug?

r00dY
Didn't do anything and checked the same code again today. Everything works. Weird but I'm happy. Thanks guys for your replies!